Hud & helse

Hvordan å klare seg gjennom Koronatider

Såpe virker

Håndsåpe er bevist å kunne hjelpe mot Corona. Det å unnvike kontakt er givetvis det beste men bruk såpe når du kan. Anbefal kunder å bruke såpe. Skaff deg gjerne dispenser med automatisk pumping slik ingen trenger å røre dispenser når de skal vaske hendene.

Desinfeksjon

Desinfeksjon er et godt alternativ til såpe. Det finnes forskjellig type desinfeksjon i salg nå og det florerer med nye bedrifter som drar fordel av å kunne selge desinfeksjon, munnbind og annet som beskytter mot Korona. Salon selger desinfeksjon, munnbind og engangsprodukter som fungerer. Vær og sikker på du steriliserer alt verktøy grundig. Du får forskjellige typer steriliseringsapparater hos Salon. Se og til å desinfisere alle overflater med overflatedesinfeksjon.

Skap ekstra god trygghet for kundene og få dem til å møte opp

Det vil være mange kunder som ikke ønsker å møte opp og det vil være mange som gir litt blaffen og møter opp. Lag trygghet for de som er bekymret. Send ut mail til alle kunder og fortell at du kan lage det spesielt til for de som er bekymret. Prøv i lengste lag å for eksempel gjøre det slik at de kan møte alene inn på salongen. Gi dem trygghet ved å informere om at du desinfiserer alt på forhånd. Tilby dem skobeskyttelsse, munnbind og desinfeksjon gratis når de møter opp. Du kan og tilby dem desinfeksjonsvæske og klut slik de selv får lov å tørke av ekstra på område de skal sitte/legge seg ned. Forviss dem om at alle apparater og utstyr er ekstra desinfisert for dem. Selvfølgelig er dette noe du skal gjøre men det skader ikke å formidle dette og så tilby kunden at ingen andre er tilstede samtidig som de. Du kan og lage det til slik at hvis dere jobber flere enn 1 at ingen kommer inn samtidig og de ikke skal være i samme rom samtidig. For noen av oss spiller det ingen roll med den 2 meter regelen, den er bare viss vass fordi ingen følger den. Vi som er i risikogruppen holder på å vippe av pinnen når vi går i butikk eller lignende fordi ingen følger reglene, absolutt så å si alle gir blaffen når jeg går i butikken. Det skremmer meg, i hvert fall.

Samtidig som du tilbyr dette da informerer du om at denne tjenesten koster litt mer pga du ikke kan ha andre i salongen samtidig og at de må betale litt mer for dette, men de får ekstra trygghet. Dette tror jeg mange kunder ville likt. Jeg er selv i risikogruppen og jeg tror jeg ville gått for en slik løsning hvis jeg måtte til salongen. Jeg tør ikke for mitt lille liv å møte opp på en salong slik det er i dag fordi jeg er utrolig redd for korona og jeg tror mange deler min frykt men kanskje ikke tør å si det.

Covid-19 vaksiner er på vei

Covid vaksiner er på vei og pr i dag så er det hele 11 stk som er i fase 3 av testing. Fase 3 er siste fase av testprosess. Hele 6 stk er nå godkjent for begrenset eller tidlig bruk. Med andre ord vil det nok ikke drøye altfor lenge til vi har den i Norge. Hvis du ønsker å følge med da kan du kikke på New York Times Corona virus tracker som gir utfyllende og god informasjon om status på covid-19 vaksiner på vei.

Tilby online hjelp til dine kunder

Hjelp dine kunder via online rådgiving. Ta kontakt med alle dine kunder og tilby rådgiving direkte online via system så som Facetime, Skype eller lignende. Gi dem mulighet å booke time til en redusert pris. Gi dem mulighet å få guiding om hvordan å utføre diverse hjemme slik de skal kunne vedlikeholde et hudprogram eller lignende. Tilby dem reserveløsninger.

Lever tjenestene hjem til kunden

Tilby kunden tjenester i hjemmet. Da har de mulighet å nyte av tjenesten slik de har større følelse for trygghet med tanke på smitte. Selv kan du utruste deg slik at du skal minimere fare for smitte til deg selv. Møte opp i klær med beskyttelse, munnbind, hansker og hårnett. Det er mange typer tjenester du vil klare å levere slik. Du må da selv ta hånd om å desinfisere alt imellom besøk slik du ikke risikerer å bære eventuell smitte videre.

Finn nye online muligheter du kan tilby dine kunder

Oppdag nye forretningsområder for å komme deg igjennom verste tiden. Her er noen alternativ du kan tenke på:

  • Lag din egen naturkosmetikk linje
  • Lag videokurser eller video som er interessant for dine kunder
  • Se om det finnes noe du kan selge online, kosmetikk ja eller noe helt annet som du kan tilby dine kunder og samtidig informere om at dette er til salg nå på grunn av du prøver å overleve koronatider
  • Tilby personlig shopping, mange vil takke ja til det nå. Du kan for eksempel kontakte alle dine kunder for å tilby dette. Det er ikke noen skam å vise at du gjør alt du kan for å overleve, det står respekt av det.
  • Det finnes ørten med jobber der ute hvor du kan jobbe som “virtuell assistent” – virtual assistent på engelsk. Se om det finnes noen du kan jobbe for.
  • Selg gavekort til dine kunder – og forklar for dem at dette vil hjelpe igjennom koronatider. Det er altså ikke noen skam å be om hjelp.

 

 

 

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *