Starte eget

Hvor blir det av pengene ?

Jeg har tidligere drevet en salong som alltid var travel og hadde stor trafikk. Jo jeg hadde mange terapeuter og mange hadde veldig mye å gjøre. Jeg tok usedvanlig lav provisjon og ga stor provisjon til de som jobbet hos meg.

Det som var sjangeren var at alle mente de fikk for lave lønn. Alle var alltid missfornøyd. Jeg klorte meg til blods på å prøve å gjøre alle til lags og til slutt orket jeg ikke mer og ga opp.

Jo, jeg tror mange i bransjen har det likt. Jeg tror mange har terapeuter som ikke forstår hvor mye det skal til for å drive et slikt sted. Jeg tror mange har terapeuter som har ikke peiling hva økonomi er og hvor mye den som driver skal ut med i form av diverse kostnader for at ting skal gå rundt.

Det generelle jeg følte var sjalusi og onde tunger hele tiden på grunn av man trodde jeg valset rundt med store pengesekker jeg ikke ga av meg til andre.

Når sannheten var at jeg anstrengte meg veldig i å være overmåte god mot de som jobbet hos meg og var i grunn for snill og ga for mye fra meg. Jeg tok 20% provisjon til meg selv fra de som leide og leiepris pr rom som var langt under normal pris i markedet.

Jeg innser i etterkant at jeg burde ha vært mye strengere på hva jeg forlangte. Jeg innser og at overalt så sliter bransjen med å ha i seg og på. I hvert fall hvis man skal drive hvitt og skikkelig.

Å andre siden hører man historier fra kunder som har vært å besøkt svarte salonger hvor de kjøper tjenester til mye lavere pris enn det en skikkelig salong har mulighet å tilby.

Uansett hvordan man snur og vender på det så mener jeg bestemt, etter bitter erfaring, at alle salongeiere skal være striks og forlange høy provisjon. Jeg synes man skal gå etter 50% og ikke blunke over det.

Jo, fordi du som salongeier, skal og tjene godt. Det skal du på grunn av at det er du som  sitter med all risiko og det er du som synker ned hvis noe går gale, mens de som har vært terapeuter slipper unna vanskelig hodebry i tilfelle bedriften går under. Selvklart skal du ta deg godt betalt for å være den som bærer risiko og det er ikke annet enn selvfølge at du skal tjene mer enn de andre, nettopp på grunn av det.

Så neste gang du hører noen av de ansatte eller selvstendige terapeuter du måtte knytte til stedet ditt, stå på dine krav og vær flink til å ta deg betalt for å ta ansvar.

Du fortjener det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *