Kosmetikk, Tips

Tips for bruk og lagring av kosmetikk

Når du kjøper et produkt er det viktig at du leser dokumentsjon som følger med produktet nøye før det tas i bruk. Dette gjelder både hvordan produktet skal brukes og lagres.

I forhold til levetid på produktet så vil bakteriene begynne å kose seg i det fra det øyeblikket du åpner krukken/tuben og det er derfor viktig å ikke åpne produktet før du virkelig har tenkt å begynne å bruke det. Og husk å lukke produktet godt etter hver gang du har brukt det. Det er også viktig at du tar hensyn til produktets anbefalte brukstid. Dvs at du på emballasjen finner et symbol som en krukke, og på dette symbolet er det oppgitt levetiden for produktet i antall måneder du kan bruke produktet etter at det er åpnet.

Fra gammelt av hadde kvinnene ofte «sminkebord» på soverommene, og det var ikke uten grunn. Kosmetiske produkter bør lagres tørt og kjølig, men ikke iskaldt og helst ikke i kjøleskap. Soverommet er som regel det gjennomsnittlig kjøligste rommet i boligen vår. Det kan derfor være lurt å oppbevare kosmetikken her i et skap eller en kommode. Aldri lagre kosmetikk i direkte sollys, ekstrem varme, ekstrem kulde eller lignende. Kosmetiske produkter tåler veldig dårlig frost, dette kan bl.a. føre til at produktet «skiller seg».

Kosmetiske produkter bør påføres huden med rene hender eller rene egnede redskaper. Med rene redskaper menes rene spatler, makeupbørster o.l.  Alle «verktøy» som er i kontakt med kosmetikk bør rengjøres godt. Regelmessig rengjøring av makeupkoster, svamper og spatler fører ikke bare til at disse varer lengre, men du vil merke stor froskjell når du legger makeup om verktøy er rene eller skitne.  Det finnes en rekke forskjellige produkter for å rengjøre disse verktøyene og det er viktig når du kjøper verktøy at du får god informasjon om rengjøring. La alltid verktøyene tørke godt slik at de er helt tørre før du tar dem i bruk igjen.

Når det gjelder øyemakeup så er det særdeles viktig med god hygiene. Øynene dine er spesielt sarte og om du skulle få infeksjon i øynene så er det særdeles viktig at spesielt mascara, eyelinere og kajaler byttes ut slik at disse produktene er rene. Disse produktene er like personlige som tannbørsten så for din egen del bør du aldri låne disse bort eller dele disse med andre. Om du er i parfymeriet og skal kjøpe deg ny mascara og ønsker å prøve denne før du kjøper så er det viktig å spørre betjeningen om de har engangsbørster som du kan bruke for å prøve produktet. På større parfymerier som f.eks. duty-free anbefales det ikke å prøve testere i butikken da hvem som helst har tilgang til disse uten å bruke engangsbørster.

 

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *